Басейнова рада Сіверського Дінця та нижнього Дону

_____________________________________________________________________

Онлайн – засідання Сіверського Дінця

Відділ водокористування каналу Дніпро-Донбас прийняв участь в засіданні, яке проходило в онлайн-форматі 21 вересня 2020 року.

В рамках позачергового засідання басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону було представлено основні водно-екологічні проблеми, до яких входять забруднення небезпечними та біогенними речовинами, забруднення органічними речовинами, гідроморфологічні зміни та можливі ризики від збройного конфлікту. Також розглянуто поточний стан підготовки плану управління річковим басейном Дону та можливості залучення підтримки донорських інституцій у цьому напрямку.

В обговоренні важливих питань суббасейну Сіверського Дінця взяв участь голова Держводагентства Валентин Шліхта. Він закликав стейкхолдерів до активної співпраці і наголосив на впровадженні комплексного підходу до вирішення водних проблем задля досягнення доброго стану вод України.

 

Державним агентством водних ресурсів України у відповідності зі ст. 133 Водного кодексу України та Наказом Мінприроди України від 26.01.2017 № 23 створено басейнову раду Сіверського Дінця та нижнього Дону: http://davr.gov.ua/news/… (перейти на сторінку Держводагентства).

Протокол зборів представників заінтересованих сторін щодо формування складу басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону (завантажити файл)

План роботи басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону на 2019 рік (завантажити файл)

 

21 березня 2019 року, напередодні Всесвітнього дня води, у Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось засідання Басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону.

Представники влади і громади, фахівці-водники та водокористувачі кожної з трьох областей, через які тече наш Сіверський Донець, обговорювали плани на поточний рік і на перспективу задля досягнення «доброго» стану вод.

Протокол засідання басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону 21 березня 2019 року (завантажити файл)

Джерело http://www.sdbuvr.slav.dn.ua/