Вшановуємо пам’ять Героїв битви під Крутами

29 січня в Україні відзначають пам’ять героїв Крут – українських студентів, які ціною власного життя зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році.
Завдяки вигідній позиції і героїзму бійців, українцям вдалося завдати росіянам значних втрат і стримати наступ до темряви. Користуючись присмерком, українські війська організовано відступили зі станції Крути до своїх ешелонів. Відступаючи, 27 студентів та гімназистів потрапили в оточення, відчайдушно атакували, але сили були нерівні. Наступного дня 27 полонених юнаків було розстріляно. Згодом їх поховали на Аскольдовій могилі у Києві.
Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.
Бій під Крутами – трагічна і важлива подія в історії нашої країни, яка нагадує про боротьбу за незалежність України. На жаль, історія повторюється – сьогодні наші захисники, наші Герої, продовжують тримати оборону і відстоюють право на свободу і незалежність України.
Вічна пам’ять і слава Героям битви під Крутами.