З Днем Європи!

Сьогодні, 9 травня,  Україна вперше святкує День Європи в один день з країнами Європейського Союзу. Відповідний Указ  вчора підписав Презедент України.

Відзначаючи День Європи 9 травня (разом з іншими європейськими країнами), ми підкреслюємо нашу єдність та силу, нашу віру в європейський інтеграційний проєкт, як рушія розвитку та миру на континенті. Тут,  в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії Вільної Європи.

Вже дев?ятий рік поспіль та другий рік повномасштабної війни, Україна відстоює на полі бою свою незалежність від “руського міра”, самобутню ідентичність та своє європейське вільне майбутнє. Ми захищаємось зараз разом з вільною Європою – нашою союзницею, і наша з нею єдність – наближає наш день перемоги, наш перший день миру.

Попри війну, ми дедалі глибше інтегруємось в європейський простір у всіх сферах: політичній, правовій, культурній – адаптуємо своє законодавство до європейського, разом формуємо підґрунтя для поступової інтеграції України до Єдиного європейського ринку.

Ми вітаємо усіх зі святом, яке визнає нас як частину квітучого товариства. Яке дарує надії та наділяє можливостями. Яке невідворотно підтримує усіх хто просить допомоги. Рівність народів дарує нам Європейський Союз.