Басейнова рада нижнього Дніпра

Представники каналу Дніпро – Донбас, а саме відділ водокористування, взяли участь в позачерговому онлайн- засіданні басейнової ради нижнього Дніпра, яке відбулося 15 вересня 2020 року.
          В рамках засідання було представлено та одноголосно проголосовано за основні водно-екологічні проблеми, до яких входять забруднення органічними речовинами, забруднення біогенними елементами( зокрема азотом і фосфором), гідроморфологічні зміни, забруднення побутовими відходами, зміни клімату.
          В обговоренні стосовно головних проблем суббасейну нижнього Дніпра взяв участь Голова Держводагентства Валентин Шліхта. Він закликав всіх стейкхолдерів до активної співпраці. «Адже тільки спільними зусиллями можна досягти вагомого результату доброго стану вод», – закликав Голова Агентства.

 

Наказ Державного агентства водних ресурсів України від 27 грудня 2018 року №988 “Про затвердження Положення про басейнову раду нижнього Дніпра та її персонального складу”

 

Положення про басейнову раду нижнього Дніпра

План роботи басейнової ради Нижнього Дніпра на 2019 рік

Чергове засідання басейнової ради відбулося 16 травня 2019 року

Басейнова рада нижнього Дніпра розпочинає активно працювати і є насамперед майданчиком для вироблення узгоджених дій щодо управління територією річкового басейну нижнього Дніпра, з урахуванням інтересів усіх заінтересованих сторін водокористувачів, управлінців, громадськості та науковців для досягнення екологічних цілей.

Чергове засідання басейнової ради відбулося 16 травня 2019 року.

Під час роботи басейнової ради були розглянути такі питання:

  • Перші результати в розробленні плану управління річковим басейном Дніпра;
  • Рекомендації щодо розробки програми державного моніторингу поверхневих вод суббасейну нижнього Дніпра на території Донецької області;
  • Шахтні води Кривбасу та їх вплив на екологічну ситуацію басейну р. Інгулець. Шляхи покращення якості вод р. Інгулець;
  • Сучасний стан пониззя Дніпра;
  • Прогноз впливу будівництва та експлуатації Каховської ГЕС-2 на водні екосистеми Каховського водосховища та пониззя Дніпра;
  • Стан малих річок та їх басейнів у межах суббасейну нижнього Дніпра на території Дніпропетровської області;
  • Інші питання.

Джерело http://buvr.kherson.ua