Оглянуто споруди ставка-накопичувача в балці Свистунова та Головну насосну станцію водогону “Інгулець-Південне водосховище”

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець спільно з Головою Держводагентства Михайлом Янчуком, в.о. Міністра Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Василем Шкураковим, головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, головою Держекоінспекції Ігорем Зубовичем оглянули споруди ставка-накопичувача в балці Свистунова та Головну насосну станцію водогону “Інгулець-Південне водосховище”, що на Дніпропетровщині.

Cтавок-накопичyвач шахтних вод пpизнaчений для тимчacової aкyмyляції надлишків шахтних вод y вегетаційний період з нacтyпним повним його cпоpожненням в осінньо-зимовий період.

Проблема балки загострилася після підриву окупантами рф греблі Каховської ГЕС. Зараз об?єкт потребує системної реконструкції та заходів для покращення якості питної води. Гребля деформується, порушується цілісність водойми, що впливає на якість води в басейні річки Інгулець.

За словами Міністра, основне завдання полягає у тому, щоб не лише забезпечити необхідний обсяг питної води для прифронтових регіонів, а й спільно з органами місцевого самоврядування, Міністерством розвитку громад та профільними експертами напрацювати механізми, які дозволять досягти належної якості вод.

За результатами робочого візиту рішення будуть інтегровані у Програму комплексного водозабезпечення 9 фронтових областей, концепцію якої схвалено Кабінетом Міністрів України.

Інформацію опубліковано згідно офіційного сайту Держводагентства: