День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня, в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Цьогоріч відзначається 36-ті роковини від дня катастрофи планетарного масштабу, від дня, який назавжди змінив історію та долі тисяч людей. Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції.

Зараз, коли Україна чинить спротив вторгненню агресора, а окупанти погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою, подвиг українських ліквідаторів набуває особливої ваги. Україна як ніхто знає ціну радіаційної безпеки і зробить усе, щоб нічого подібного до Чорнобильської катастрофи більше не сталося.

Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму. Глибока вдячність Вам за виявлений героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах, за те, що віддали своє здоров’я і життя, виконавши найвищий обов’язок перед рідною землею.

Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Священна пам’ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу.

 

Пам’ятаємо